03.08.2016 10:44

Schwaab baalt van kunstgras in de Eredivisie

Daniel Schwaab maakt zijn officiële debuut in dienst van PSV en pakt direct een prijs: de Johan Cruijff Schaal. (31-07-2016)
Daniel Schwaab maakt zijn officiële debuut in dienst van PSV en pakt direct een prijs: de Johan Cruijff Schaal. (31-07-2016)

Daniel Schwaab maakte zondag zijn officiële debuut voor PSV. De Duitse verdediger is nog niet zo lang in Nederland, maar weet al één ding over de Eredivisie: de aanwezigheid van kunstgras.

Schwaab maakte deze zomer de overstap van VfB Stuttgart naar PSV en maakte tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal een prima indruk. De Duitser heeft nog weinig kennis van de Eredivisie, maar weet in ieder geval al dat hij dit seizoen meerdere wedstrijden op kunstgras moet spelen. "Dat er in sommige stadions kunstgras ligt. Dat is iets bijzonders, daar moet ik me op instellen. Het is kunstmatiger. Ik vind: in een voetbalstadion hoort natuurgras", laat Schwaab weten aan Voetbal International.

In de Eredivisie spelen ADO Den Haag, Excelsior, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Roda JC op kunstgras. "Het lijkt mij geen goede ontwikkeling. Maar ja, dat is geen excuus om er minder op te presteren. Op het trainingscomplex van PSV ligt ook een kunstgrasveld, zodat we ons in elk geval optimaal kunnen voorbereiden."

Op dit moment is een technisch platform onderzoek aan het doen naar de mogelijkheden om alle clubs in de Eredivisie op natuurgras te laten spelen. Voorzitter van die commissie is de technisch directeur van PSV Marcel Brands. Er bestaat de wens om in 2020 geen kunstgrasvelden meer in de Eredivisie te hebben.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner