03.08.2016 09:59

De Jong staat open voor terugkeer in Oranje

Nigel de Jong (r.) gaat voorop in de strijd tijdens de kwalificatiewedstrijd Nederland - Turkije. Hier wint hij een kopduel van Volkan Şen. (28-03-2015)
Nigel de Jong (r.) gaat voorop in de strijd tijdens de kwalificatiewedstrijd Nederland - Turkije. Hier wint hij een kopduel van Volkan Şen. (28-03-2015)

Nigel de Jong is naar eigen zeggen nog altijd beschikbaar voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Los Angeles Galaxy speelde in maart 2015 zijn laatste wedstrijd voor Oranje, maar heeft een terugkeer als international nog niet opgegeven.

De inmiddels 31-jarige De Jong speelt sinds een half jaar in de Verenigde Staten. De middenvelder maakte in februari van dit jaar de overstap van AC Milan naar Los Angeles Galaxy, maar denkt nog van waarde te kunnen zijn voor het nog zo jonge Oranje. "Ik sta altijd open voor het Nederlands elftal. Ik heb nooit bedankt, nooit afscheid genomen. Mijn deur staat altijd open en mijn telefoon staat altijd aan. Het is aan de bondscoach", laat de 81-voudig international weten aan NRC Next.

De clubleiding van LA Galaxy gaat een terugkeer van De Jong in het Nederlands Elftal in ieder geval niet blokkeren. "Mijn doel is om lekker te voetballen. Deze club doet niet moeilijk, zij vinden het juist goed als je voor je land wordt opgeroepen." De Jong heeft het bovendien goed naar zijn zin in de Verenigde Staten, waar hij tot nu toe veertien wedstrijden speelde. "Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad om in Amerika te spelen. Dit was een perfect moment. Ik ben fit, ik zit nog in de bloei. Dus ik kan van waarde zijn voor zo'n club, daar gaat het om."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner