26.07.2016 11:02

Ajax moet wilskracht tonen tegen PAOK

Als Ajax wilskracht toont tijdens de voorronde van de Champions League, dan komt het volgens Urby Emanuelson helemaal goed. De Amsterdammer wist zich in 2010 met Ajax voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen door PAOK Saloniki en Dinamo Kiev te verslaan.

"Ik denk dat de absolute wil, de honger om in de Champions League te spelen de basis moet zijn", aldus Emanuelson in gesprek met De Telegraaf. "Qua tactiek en conditie kun je na drie weken voorbereiding nog niet top zijn, dus dan moet het grotendeels op wilskracht. De jaren voor 2010 waren we niet in de Champions League uitgekomen. We wilden ons koste wat kost plaatsen en dat moeten de spelers nu ook uitstralen."

"In het duel met Slavia Praag ging ik als jonge jongen lelijk in de fout", doelt Emanuelson op de tweeluik in 2007. "Ik was net basisspeler en die wedstrijd heeft me lang achtervolgd, omdat het ten koste ging van mijn zelfvertrouwen. Alleen daarom al moet iedereen er tegen PAOK staan en voor elkaar door het vuur gaan. Ik heb er vertrouwen in, want ik heb er met een vriend een etentje om verwed dat Ajax doorgaat naar de play-offs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner