23.07.2016 17:05

Gebroken neus voor AZ-verdediger Van Eijden

Rens van Eijden is groggy nadat hij hard op zijn neus is geraakt in een luchtduel met een speler van Hertha BSC. (23-07-2016)
Rens van Eijden is groggy nadat hij hard op zijn neus is geraakt in een luchtduel met een speler van Hertha BSC. (23-07-2016)

Verdediger Rens van Eijden van AZ heeft zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC zijn neus gebroken. De zomeraanwinst, overgekomen van NEC, werd al vroeg in de wedstrijd bij een luchtduel geraakt door aanvaller Vedad Ibisevic van de Duitse club. Van Eijden moest met een bloedneus het veld verlaten.

De medische staf van AZ constateerde dat de neus van de 28-jarige verdediger gebroken is. Van Eijden ging voor nadere behandeling naar het ziekenhuis. Onduidelijk is of hij komende donderdag in actie kan komen tijdens de eerste confrontatie met de Griekse club PAS Giannina, in de derde voorronde van de Europa League.

Bij de oefenwedstrijd van FC Twente tegen Al-Taawoun FC, die in 3-3 eindigde, werd Vincent Schmidt uit de wedstrijd geschopt. Een Saoedische verdediger kwam met twee benen invliegen en raakte de verdediger vol op diens enkel. Uit onderzoek bleek dat Schmidt geen breuk heeft opgelopen, maar zijn enkel is wel beschadigd. De jongeling, die zijn kans greep in de voorbereiding, wordt in de komende dagen nader onderzocht.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner