22.07.2016 20:27

Drie kandidaten in race voor Platini-erfenis

De strijd om het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA gaat definitief tussen drie kandidaten. De UEFA bevestigde vrijdag dat Michael van Praag, Aleksandar Ceferin en Angel Maria Villar de opgestapte Michel Platini willen opvolgen. De drie mannen ondergaan de komende weken een screening door de beoordelingscommissie van wereldvoetbalbond FIFA. De nieuwe UEFA-voorzitter wordt namelijk ook automatisch vicevoorzitter van de FIFA.

KNVB-voorzitter Van Praag stelde zich in mei als eerste kandidaat, nadat de geschorste Platini zijn functie had neergelegd. Vorige maand kwam daar Ceferin bij. De voorzitter van de Sloveense bond beweerde toen al de steun te hebben van dertien landen. Hij zou ook zijn aangeprezen door FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De Spaanse bondsvoorzitter Villar stelde zich dinsdag als laatste kandidaat. De 66-jarige Villar is als langstzittende vicevoorzitter de hoogste in rang bij de UEFA sinds het vertrek van Platini. De 55 leden van de Europese bond kiezen op 14 september in Athene een nieuwe voorman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner