21.07.2016 19:20

FC Twente haalt Ghanees op uit Manchester

Yaw Yeboah (l.) in duel om de bal.
Yaw Yeboah (l.) in duel om de bal.

FC Twente heeft zich versterkt met Yaw Yeboah. De Ghanese middenvelder komt op huurbasis over van Manchester City, zo laat de Eredivisieclub weten.

De negentienjarige moet nog wel de medische keuring in Enschede doorstaan. In de zomer van 2014 werd de jongeling door Manchester City uit Ghana weggeplukt. Afgelopen seizoen kwam hij al op huurbasis uit voor het Franse Lille, waar hij tot vijf officiële wedstrijden kwam. De aanvallende middenvelder is verheugd met de tijdelijke overstap naar de Grolsch Veste.

"Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente te spelen", begint de nieuweling op het digitale thuis van de Tukkers. "Vorig seizoen heb ik ervaring opgedaan bij Lille in Ligue 1. De coach heeft me daar bij het eerste team gehaald en mij het vertrouwen gegeven. Dat is belangrijk voor me." 

"Ik ben een speler die wil laten zien hoe goed die kan voetballen, maak graag individuele acties en ik wil altijd de bal hebben", gaat Yebouw verder. "Ik kan zowel op de vleugel als op de '10' spelen. Bij FC Twente hoop ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn. Thomas (Agyepong, red.) heeft me veel over FC Twente verteld en ik heb er veel zin in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner