20.07.2016 09:22

Karagounis: "Ik heb diep in de put gezeten"

Voor Thanasis Karagounis is het komende oefenduel van PEC Zwolle er eentje met een speciaal randje. De Zwollenaren spelen op uitnodiging tegen Panathinaikos. Een tijdelijke terugkeer van de Griekse spits naar zijn vaderland.

De aanvaller scheurde tweemaal zijn kruisband in zijn rechterknie. Vorige week deed hij een helft mee tegen AA Gent en scoorde Karagounis met een volley. "Ik raakte 'm geweldig. Een heerlijk moment, dat voelde als een bevrijding. Met zulke blessures ben je als mens geneigd jezelf in de put te praten. Ik ook, maar mijn familie en vrienden waren er niet om mij te helpen. Zij wonen vrijwel allemaal in Athene", vertelt Karagounis aan De Stentor.

Hoofdtrainer Ron Jans laat Karagounis de ploeg rondleiden in Griekenland. "Dit is mijn tijd, ik ben er trots op. Ik ga het team donderdag al het moois van Athene laten zien. Ik heb echt zin in de wedstrijd. Mijn hele familie zit op de tribune, net als veel van mijn vrienden. Vijftig man heeft al een kaartje gekocht omdat ik in Athene kom spelen."

"Al is het allermooiste dat ik er gewoon bij kan zijn. Ik heb diep in de put gezeten, maar kom sterker terug dan ooit. De supporters van Zwolle krijgen komend seizoen pas de echte Karagounis te zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner