14.07.2016 20:26

Van Kessel wil hoge ogen gooien in Praag

Gino van Kessel in actie voor Ajax tijdens een oefenduel met SDC Putten. (29-06-2013)
Gino van Kessel in actie voor Ajax tijdens een oefenduel met SDC Putten. (29-06-2013)

Gino van Kessel tekende deze week een contract bij Slavia Praag en denkt een mooie periode tegemoet te gaan in Tsjechië. De aanvaller wil kampioen worden met de nummer vijf van het vorige seizoen.

Van Kessel ligt tot de zomer van 2019 vast bij Slavia Praag en komt over van het Slowaakse FK AS Trenčín. Bij die club was de 23-jarige aanvaller zeer succesvol: Van Kessel werd afgelopen seizoen topscorer in Slowakije met zeventien doelpunten. De geboren Alkmaarder beseft dat er wat van hem verwacht wordt in Tsjechië. "Ik heb afgelopen seizoen veel gescoord en hoop dat bij Slavia te kunnen voortzetten", zegt de aanvaller op de clubwebsite van Slavia Praag. "Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg. Als ik de defensie moet helpen, dan doe ik dat. Maar als ik kan scoren, dan ga ik ervoor."

De clubleiding van Slavia is lyrisch over de komst van de aanvaller en heeft hoge verwachtingen voor het aankomende seizoen. "We willen weer de top bereiken, de nationale titel pakken en succes hebben in Europa", laat voorzitter Jaroslav Tvrdik weten. "Ik geloof echt dat Gino, die zich keer op keer heeft bewezen bij AS Trenčín, ons daarbij kan helpen."

Van Kessel is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ en speelde ook voor de A-junioren van Ajax. Van een echte doorbraak kwam het bij die clubs nooit. De aanvaller speelde daarna nog voor Almere City FC, het Franse AC Arles-Avignon en in Slowakije bij FK AS Trenčín.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner