13.07.2016 11:55

Van der Hoorn tevreden na overstap Swansea

Mike van der Hoorn werd tegen ADO Den Haag ingebracht als slot op de deur, maar onder zijn hoede werd het toch nog 1-1 in Den Haag. (30-11-2014)
Mike van der Hoorn werd tegen ADO Den Haag ingebracht als slot op de deur, maar onder zijn hoede werd het toch nog 1-1 in Den Haag. (30-11-2014)

Mike van der Hoorn stapte eerder deze maand over van Ajax naar Swansea City. De verdediger is blij met zijn transfer en is allerhartelijkst ontvangen in Wales.

"Het is pittig", zegt Van der Hoorn op de website van Swansea City. "Ik heb al veel meer moeten rennen dan ik in Nederland gewend was." De selectie onder leiding van trainer Francesco Guidolin verblijft op het moment in de Verenigde Staten voor een trainingskamp. Woensdag oefent de club uit de Premier League tegen Charlotte Independence. Van der Hoorn hoop dan zijn officieuze debuut te maken voor Swansea.

"Het trainen gaat me goed af, maar er gaat niets boven wedstrijden spelen", zegt de 23-jarige Van der Hoorn. "Het is leuk dat ik hier met Leroy Fer en Kenji Gorré twee landgenoten tref, maar het klikt met alle spelers goed. Met Leroy lig ik op de kamer. Ik ben hier pas een week, maar het voelt al als een maand. Dat is het voordeel van kennismaken op deze manier."

Van der Hoorn tekende in Wales een contract voor drie jaar en leverde Ajax zo'n 2,5 miljoen euro op. De verdediger kwam met hoge verwachtingen naar Amsterdam, maar slaagde er eigenlijk nooit in een onomstreden basisspeler te worden. Afgelopen seizoen kwam Van der Hoorn nog tot achttien wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner