09.07.2016 09:27

'Götze denkt toch aan een vertrek bij Bayern'

Mario Götze vertrekt mogelijk alsnog bij Bayern München. De aanvallende middenvelder, die in Beieren nooit onomstreden was en daardoor vaak naar de spits werd geschoven, laat de media in Duitsland gokken naar zijn volgende bestemming.

De creatieve voetballer heeft al een keer aangegeven dat hij bij Bayern München voor zijn kans wil gaan, aangezien met Carlo Ancelotti een nieuwe trainer aan het roer staat. Na de uitschakeling op het Europees kampioenschap, Duitsland ging in de halve finale onderuit tegen gastland Frankrijk, heeft Götze volgens de Bild aangegeven dat hij zijn voetbaltoekomst toch ergens anders wil beleven.

Het Duitse medium noemt het Engelse Tottenham Hotspur als mogelijke bestemming, maar de Premier League-formatie lijkt met Vincent Janssen een nieuwe spits op te pikken, terwijl het ook druk is op het middenveld van Tottenham Hotspur. Borussia Dortmund wordt ook genoemd, Götze zette daar zijn eerste stappen in het betaalde voetbal en komt ook uit de jeugdopleiding van de club. 

Götze staat op tweehonderddertig clubwedstrijden in zijn carrière, waarvan meer dan honderdvijftig in de Bundesliga en veertig in de Champions League. Ook speelde de Duitser meer dan vijftig interlands, waarvan zijn belangrijkste natuurlijk de finale tegen Argentinië op het Wereldkampioenschap van 2014 was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner