08.07.2016 19:14

'Moisander verlaat Sampdoria voor Werder'

Niklas Moisander in het shirt van het Italiaanse Sampdoria. (14-10-2015)
Niklas Moisander in het shirt van het Italiaanse Sampdoria. (14-10-2015)

Niklas Moisander kan zich gaan opmaken voor een transfer naar Werder Bremen. De verdediger van Sampdoria speelde slechts één jaar in Italië, maar lijkt de club nu alweer te gaan verlaten.

Volgens Italiaanse media zijn Werder Bremen en Sampdoria dichtbij een akkoord over de overgang van Moisander. De 30-jarige verdediger kan in Duitsland een contract voor drie jaar tekenen, zo meldt ook De Telegraaf. Met de transfer is een geldbedrag van twee miljoen euro gemoeid. Moisander kwam in de zomer van 2015 over van Ajax en speelde afgelopen seizoen 22 wedstrijden voor Sampdoria. Toch was de 51-voudig Fins international in Italië nooit helemaal gelukkig.

Werder Bremen ziet in Moisander de ideale versterking voor de defensie. De Duitse middenmoter raakte met Jannik Vestergaard en Papy Djilobodji al twee verdedigers kwijt en was de afgelopen weken naarstig op zoek naar een geschikte vervanger. Afgelopen seizoen eindigde Werder op de veertiende plaats en moest het liefst 65 tegendoelpunten incasseren. Alleen hekkensluiter VfB Stuttgart kreeg meer goals om de oren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner