08.07.2016 10:17

Hooiveld teleurgesteld over mislukte rentree

Jos Hooiveld (r.) verstuurt een pass tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van FC Groningen tegen de amateurs van RWE Eemsmond. (01-07-2016)
Jos Hooiveld (r.) verstuurt een pass tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van FC Groningen tegen de amateurs van RWE Eemsmond. (01-07-2016)

Jos Hooiveld kreeg deze week te horen dat hij geen contract krijgt bij FC Groningen en daar baalt de mandekker flink van. De routinier wil terugkeren naar Nederland vanwege de zwangerschap van zijn vriendin, maar gaat dus niet aan de slag bij FC Groningen.

"En daar ben ik best teleurgesteld over", stelt de speler van AIK Solna in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Hooiveld staat nog een jaar onder contract in Zweden, maar zijn huidige werkgever wilde meewerken aan een vertrek van de mandekker. Bij FC Groningen vonden ze echter dat Hooiveld niet dynamisch genoeg was, maar de Eredivisionist wilde de 33-jarige voetballer een week langer aan het werk zien.

"Maar in die week was ik vast niet dynamischer geworden. AIK Solna wilde daar ook niet aan meewerken. De club wilde dat FC Groningen nu een beslissing nam en dat is dus gebeurd." Mogelijk komt er een andere Nederlandse club op het pad van Hooiveld, die zijn debuut in het betaalde voetbal maakte bij sc Heerenveen en in Nederland ook nog uitkwam voor FC Zwolle, nu PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner