05.07.2016 08:44

De Jong pakt rood in Major League Soccer

Nigel de Jong heeft zijn eerste rode kaart in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS te pakken. De 31-jarige middenvelder van Los Angeles Galaxy werd maandagavond van het veld gestuurd in de thuiswedstrijd tegen Vancouver Whitecaps. De Jong moest vertrekken na een harde tackle op de benen van invaller Blas Pérez.

De scheidsrechter trok eerst geel, maar kwam bij nader inzien toch tot de conclusie dat De Jong rood verdiende. De 81-voudig international van Oranje raakte eerder dit seizoen al in opspraak voor een zware tackle in de wedstrijd tegen Portland Timbers. De Jong kwam toen weg met een gele kaart, maar werd later door de tuchtcommissie alsnog voor drie wedstrijden geschorst.

Trainer Bruce Arena van LA Galaxy was maandag kritisch op zijn routinier. "Het was een slechte tackle, Nigel moet dat beter beoordelen." De thuisclub pakte met tien man wel de winst, mede dankzij een doelpunt van Robbie Keane. De Ierse spits maakte zijn rentree na deelname aan het EK, waar Ierland in de achtste finales moest buigen voor Frankrijk (2-1).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner