01.07.2016 11:35

Townsend maakt overstap naar Crystal Palace

Crystal Palace heeft de handtekening van Andros Townsend. De Engelse international komt over van Newcastle United, dat op zijn beurt Dwight Gayle als wisselgeld krijgt. Gayle neemt dus de omgekeerde weg en speelt volgend seizoen in de Championship.

Townsend is net terug van het Europees kampioenschap, waar hij geen minuut in actie kwam voor Engeland. Bij Crystal Palace is hij verzekert van voetballen in de Premier League. De aanvaller tekent een contract voor vijf seizoenen. Voor de 24-jarige Townsend is Palace na Tottenham Hotspur, Yeovil Town, Leyton Orient, MK Dons, Ipswich Town, Watford, Millwall, Leeds United, Birmingham City, Queens Park Rangers en Newcastle United al de twaalfde Engelse club.

"Ik ben hier heel blij mee”, zegt Townsend op de website van Crystal Palace. "Ik heb goede gesprekken gehad met de manager en met de voorzitter en ik ben heel gelukkig dat ik deel mag uitmaken van de toekomst van Crystal Palace."

De 26-jarige Gayle verhuist op zijn beurt van Londen naar Newcastle. Gayle tekent een contract tot medio 2021. "Dit is een droom die uitkomt", vertelt Gayle op de clubsite. "Newcastle heeft een gigantische fanbase en een grote historie, dus het is geweldig om hier te mogen spelen. Ik kan niet wachten." Palace legt nog een slordige drieënhalf miljoen euro bij om de deal tussen de twee clubs rond te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner