01.07.2016 11:14

Bondscoach Coleman: "Op ons best zijn"

Wales zal het vrijdagavond opnemen tegen België. Volgens bondscoach Chris Coleman wordt het een hels karwei om de volgende ronde te halen. Hij noemt België één van de beste ploegen op dit Europees kampioenschap.

"We geven alles en zullen België zo in de problemen brengen", laat Coleman weten op de persconferentie. De coach is zich bewust van het belang van de wedstrijd. Coleman spreekt van de grootste wedstrijd sinds 1958, toen Wales in de kwartfinale van het WK tegen Brazilië speelde. "We zullen verdedigen met ons leven als we moeten verdedigen en aanvallen met ons leven als we aanvallen. We moeten op ons best zijn. Ik verwacht een goede wedstrijd."

Coleman verwacht niet dat zijn collega Marc Wilmots zijn speelstijl zal aanpassen aan tegenstander Wales. "Waarom zou je dat ook doen als je zo goed bent? België heeft een zeer aanvallend ingesteld team. Maar vergeet niet dat wij maar één keer minder scoorden dan zij."

België mist Jan Vertonghen (enkelblessure) en Thomas Vermaelen (schorsing) tegen Wales. Coleman erkent dat het een gemis zal zijn voor de Belgen. "Maar België blijft nog altijd een goede ploeg. We moeten onthouden hoe we hier gekomen zijn. We blijven goed georganiseerd spelen, als een hecht blok."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner