30.06.2016 22:03

Montella: "Van Basten was altijd mijn idool"

Vincenzo Montella werd recentelijk als nieuwe trainer van AC Milan aangesteld. Met het trainerschap bij die club ziet de voormalig aanvaller, die Sampdoria verlaat, van AS Roma een langgekoesterde wens die in vervulling gaan.

"Ik ben erg opgewonden; als speler droomde ik al van een loopbaan bij AC Milan", gaf Montella aan bij zijn presentatie. "Alleen heeft Adriano Galliani mij destijds niet uitgekozen. Als trainer krijg ik hier nu wél de kans. Ik mag dan wel wat meer grijze haren hebben, voor deze job ben ik klaar. Marco van Basten was altijd mijn grote idool. Hopelijk komen we elkaar bij Milan een keer tegen…", was de Italiaan lovend over Van Basten.

Voordat Montella trainer werd bij Samdoria, stond hij onder contract bij AS Roma, Calcio Catania en ACF Fiorentina. De voormalig international van Italië beseft dat er bij AC Milan veel druk op zijn schouders terechtkomt. Voor het derde seizoen op rij greep de Italiaanse grootmacht naast Europees voetbal.

"Het doel is om met AC Milan terug te keren in de top van Italië én Europa", sprak Montella vol ambitie. "Maar als eerste moeten we het gat met Juventus verkleinen. Er wacht ons een hoop werk, het is een moeilijke klus. Ik weet hoe we dat gaan aanpakken. Al zullen uiteindelijk de spelers het verschil moeten maken om de gewenste resultaten neer te zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner