30.06.2016 20:01

Portugal start met Sanches tegen Polen

Fernando Santos, de bondscoach van Portugal, start donderdagavond met Renato Sanches tegen Polen. Het is de eerste keer dat de middenvelder van Benfica, die na de zomer voor FC Bayern München zal spelen, een basisplaats heeft tijdens het EK in Frankrijk.

Renato Sanches mocht al drie keer invallen van bondscoach Fernando Santos tijdens het EK en telkens wist de middenvelder een goede indruk achter te laten. In de kwartfinale krijgt de jongeling een basisplaats van de bondscoach. André Gomes moet het daardoor doen met een plek op de bank. Fernando Santos heeft daarnaast zijn basiselftal nog op één plek gewijzigd. Borussia Dortmund-aanwinst Raphaël Guerreiro is zijn basisplaats kwijt. Eliseu start in zijn plaats.

De Poolse bondscoach, Adam Nawałka, is tevreden over zijn elftal. Nawałka heeft in vergelijking tot het EK-duel met Kroatië (1-1, 5-4 winst na strafschoppen) geen wijzigingen aangebracht aan zijn elftal. Ajacied Arkadiusz Milik start dus wederom voorin samen met Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski. Łukasz Fabiański staat onder de lat, terwijl ook sterkhouders Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak en Jakub Błaszczykowski een basisplaats hebben.

De wedstrijd is vanaf 21.00 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner