30.06.2016 09:00

Beenhakker lovend over Poolse bondscoach

Leo Beenhakker heeft enkel lof voor de Poolse bondscoach, Adam Nawałka. Beenhakker was in het verleden bondscoach van de Poolse nationale ploeg en werkte toen nauw samen met Nawałka.

"Een heel goede coach", aldus Beenhakker tegenover Voetbal International. "Nawałka was voor mij een grote steun, vooral omdat hij de cultuur en mentaliteit van de spelers kende. En niet te vergeten de communicatie met de internationals was dankzij Nawałka een stuk makkelijker, lang niet iedere speler sprak Engels of Duits."

"Aanvankelijk had ik een andere Poolse assistent tot mijn beschikking, maar dat beviel niet goed. Toen zijn we verder gaan kijken en viel ons oog op Nawałka, die al enkele jaren goed bezig was als clubcoach. Bescheiden, een tikkeltje gesloten maar heel loyaal; alle voorwaarden waren aanwezig om in zijn toenmalige rol goed te functioneren. En ja, hij had het ook in zich om op termijn zelf als bondscoach te werken."

Niet iedereen stond te springen toen Nawałka werd aangesteld als bondscoach. "Hoewel hij niet de status heeft van Zbigniew Boniek, Grzegorz Lato, of Kazimierz Deyna, is Nawałka een heel gerespecteerd coach", vervolgt Beenhakker. "Ook hij heeft met Polen op een WK (1978, red.) gespeeld. Tijdens onze samenwerking hadden we veelvuldig overleg. En als coach kon hij de karakters van de spelers goed inschatten. Zowel het technisch management als het mensenmanagement beheerste Nawałka goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner