26.06.2016 10:47

Petrović en ADO zoeken naar versterkingen

ADO-speler Ruben Schaken (l.) vecht een duel uit met een speler van sc Heerenveen (08-05-2015).
ADO-speler Ruben Schaken (l.) vecht een duel uit met een speler van sc Heerenveen (08-05-2015).

ADO Den Haag is naarstig op zoek naar versterkingen. Trainer Željko Petrović is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een zeer krappe selectie.

ADO wist het eerste oefenduel tijdens de voorbereiding met 4-0 te winnen van Laakkwartier, maar na afloop ging het vooral over de komst van nieuwe spelers. De selectie van de Hagenaars bestaat vooralsnog uit vijftien Eredivisie-waardige spelers. Volgens Petrović  komt er snel duidelijkheid over het te besteden budget: "We vergaderen dan met de directie, de rvc en met Dick Advocaat (technisch adviseur, red.). Dan zal snel duidelijk zijn wat de mogelijkheden zijn. Ik heb de overtuiging dat het goedkomt."

"Natuurlijk baart die krappe selectie me zorgen", laat aanvaller Ruben Schaken weten aan Voetbal International. "Met alle respect voor de vele talenten die nu meetrainen. Ze doen het fantastisch. Maar je kunt van hen niet verwachten dat ze er meteen staan in de Eredivisie."

Ludcinio Marengo en Dion Malone kunnen de komende weken vanwege blessures in ieder geval nog niet spelen. "Het is aan de club om hierop te anticiperen", stelt Schaken. "Het zou fijn zijn als we snel weten waar we aan toe zijn. We willen met deze mooie club een goed seizoen gaan spelen. Dat kan alleen als het niveau op trainingen omhoog gaat en daar zijn nieuwe spelers voor nodig."

Schaken verwacht ook aankomend seizoen voor ADO Den Haag te spelen. "Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, maar zoals ik er nu tegenaan kijk, blijf ik bij Den Haag." De oud-speler van Feyenoord, SC Cambuur en VVV-Venlo speelt sinds de zomer van 2015 in de Hofstad en heeft nog een eenjarig contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner