24.06.2016 10:24

Di María vraagteken voor Copa América-finale

Ángel Di María (l.) probeert Maurcio Isla (r.) te passeren tijdens de finale van de Copa América tussen Chili en Argentinië. (04-07-2015)
Ángel Di María (l.) probeert Maurcio Isla (r.) te passeren tijdens de finale van de Copa América tussen Chili en Argentinië. (04-07-2015)

Het is onzeker of Ángel Di María inzetbaar is voor Argentinië in de finale van de Copa América. De superster op het middenveld speelde nog maar twee duels in de Verenigde Staten, een liesblessure houdt Di María al wat langer aan de kant.

De voetballer van Paris Saint-Germain liep de blessure in de groepsfase op en miste sindsdien drie wedstrijden van Argentinië op de Copa América. Een aderlating was dit niet voor de Zuid-Amerikanen, zonder Di María werd er in die drie interlands elf keer gescoord en kreeg het land slechts één doelpunt tegen. In de finale tegen Chili is Di María echter zeer bruikbaar, aangezien het vorig jaar mis ging tegen de Chilenen.

De finale van 2016 is namelijk een herhaling van die uit 2015, toen Chili en Argentinië ook tegenover elkaar stonden in de eindstrijd van het Amerikaanse toernooi. Toentertijd speelde Di María ook mee, maar de spelmaker viel toen na een half uur geblesseerd uit. Na honderdtwintig minuten werd er niet gescoord door Chili en Argentinië, de Chilenen namen uiteindelijk de strafschoppen beter.

Argentinië mist in de finale sowieso Ezequiel Lavezzi, die na een bizarre val zijn elleboog brak.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner