22.06.2016 18:17

Sneijder hoopt op contract bij Jong FC Utrecht

Rodney Sneijder krijgt de komende weken de tijd om zich te laten zien bij Jong FC Utrecht. Het broertje van Wesley Sneijder hoopt een contract te verdienen en aankomend seizoen in de Jupiler League uit te komen.

"De vergelijking met Wesley is niet altijd makkelijk geweest. Onbewust heb ik mezelf misschien toch wel te veel druk opgelegd", vertelt Sneijder in gesprek met Voetbal International. "Door mijn heel vervelende periode bij RKC Waalwijk heb ik ook het stempel van een lastige jongen gekregen. Dat is echt niet waar, dat kan je aan iedereen vragen die met mij gewerkt heeft."

Een jaar geleden streek Sneijder neer bij Dundee United. Na één wedstrijd vertrok hij daar alweer. "Ik heb mijn contract laten ontbinden. Ik zat niet goed in mijn vel, ik had een burn-out. Ik ben uiteindelijk ook in het ziekenhuis beland en daar kreeg ik te horen dat mijn herstel drie tot vier maanden zou duren."

"Het afgelopen jaar was het moeilijkste jaar uit mijn leven. Ik was continu aan het nadenken, had last van stress. Ik voetbalde niet meer en zag mensen die altijd vooraan in de rij stonden bij mij wegvallen. Je leert dan je echte vrienden kennen. Dat heeft mijn ogen geopend. Nu gaat het gelukkig alweer een hele tijd goed met me."

"Voor nu is de Jupiler League een mooi podium", vervolgt Sneijder. "Clubs als NAC Breda spelen ook op dat niveau. Ik denk dat ik mijn ervaring kan overbrengen op de jongens van Jong FC Utrecht. Er is heel veel talent aanwezig, maar de Jupiler League is wel wat anders dan de beloftencompetitie. Nu wordt er echt mannenvoetbal gevraagd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner