21.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Het creatieve brein Ramsey

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. De eer is vandaag aan Aaron Ramsey, het creatieve brein van Wales, die een heerlijk optreden op de mat legde tegen Rusland. De middenvelder scoorde heel subtiel en gaf een schitterende assist op Gareth Bale.

Ongeloof heerste op de tribunes toen het besef kwam dat Wales door zou stoten naar de achtste finales van het Europees kampioenschap. Als groepswinnaar nota bene. En wie had dat gedacht? Het debuterende Wales werd weinig kansen toegedicht door de kenners. Het team zou teveel afhankelijk zijn van de individuele klasse van Bale en slechts hard kunnen werken. Maar tussen die harde werkers loopt één sierpaard: Ramsey.

Subtiele treffer
Joe Allen, middenvelder van Liverpool, is een van de weinige spelers van Wales die de creativiteit van Ramsey begrijpt. Dat was duidelijk te zien na ruim tien minuten spelen tegen Rusland. Op het middenveld controleerde Allen de bal, handelde snel en stuurde Ramsey perfect de diepte in. Die schatte de pass op waarde, nam de bal perfect mee in de loop, keek even op waar doelman Igor Akinfeev zich bevond en wipte de bal subtiel over de graaiende arme van de kansloze Rus. Een heerlijke treffer!

Kansen creëren
Het was zeker niet het enige moment dat Ramsey in positieve zin opviel. De 25-jarige speler was bij veel aanvallen betrokken en zette regelmatig een ploeggenoot in scoringspositie. Tegen Rusland deed hij dat maar liefst zes keer en na ruim een uur spelen beloonde Bale het schitterende spel van Ramsey door een fraaie assist af te ronden. Het betekende de 3-0 en omdat Engeland op hetzelfde moment niet wist te winnen van Slowakije, bleek de overwinning genoeg voor groepswinst in Poule B voor Wales.

Meeste assists
De assist op Bale zorgde er ook voor dat Ramsey de lijst met assistgevers aanvoert. De spelmaker is de enige speler tot nu toe die meer dan één beslissende pass heeft gegeven. In de eerste wedstrijd dat Wales dit EK speelde, tegen Slowakije, gaf Ramsey ook al een assist op Hal Robson-Kanu en zorgde daarmee dat ook in die wedstrijd winnend werd afgesloten.

Door: Bastiaan Vrijhof

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner