17.06.2016 19:37

Leerdam krijgt onder Fraser nieuwe kans

Vitesse-speler Kelvin Leerdam heeft Vitesse weer op voorsprong gebracht tegen ADO Den Haag en viert dat met de meegereisde supporters. (22-11-2015)
Vitesse-speler Kelvin Leerdam heeft Vitesse weer op voorsprong gebracht tegen ADO Den Haag en viert dat met de meegereisde supporters. (22-11-2015)

Kelvin Leerdam krijgt onder Henk Fraser een nieuwe kans bij Vitesse. De verdediger annex middenvelder werd het afgelopen seizoen tot twee keer toe door trainer Rob Maas teruggezet naar de beloften. Algemeen directeur Joost de Wit wil het verleden laten rusten.

"Wat geweest is, is geweest. Kelvin heeft hier nog een contract en is gewoon lid van de selectie. We beginnen gewoon opnieuw. Of dit besluit al voor de komst van Fraser was genomen? Daar ga ik niet op in. Wij denken dat het goed is als hij weer aansluit", aldus De Wit in gesprek met De Gelderlander.

Leerdam werd vorig seizoen uit de selectie gezet omdat hij het niet goed kon hebben dat hij door de komst van Kosuke Ota naar de bank werd verwezen. Hij werd in genade aangenomen, maar na een kritisch interview in Voetbal International stuurde Maas, de nieuwe trainer van SC Cambuur, hem opnieuw naar de beloften.

Ook Abiola Dauda krijgt weer een kans om zichzelf te bewijzen. De spits speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Heart of Midlothian. Hij moet de concurentie aangaan met de Chinees Yuning Zhang. "Dit zijn vooralsnog de spitsen waar we volgende week mee gaan beginnen en de spitsen die het met elkaar moeten gaan uitvechten. Laten we eerst maar eens gaan beginnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner