13.06.2016 09:30

Kroatische aanvoerder Srna verlaat het EK

Darijo Srna komt mogelijk niet meer in actie tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De aanvoerder van de Kroatische nationale ploeg hoorde na de gewonnen wedstrijd tegen Turkije (1-0) dat zijn vader is overleden.

Srna vloog direct vanuit de Franse hoofdstad terug naar Kroatië, om maandag bij de uitvaart in Metkovic te kunnen zijn. De vader van Srna was al geruime tijd ziek en overleed terwijl zijn zoon in Parijs een sterke wedstrijd speelde. De Kroatische aanvoerder was bij veel gevaarlijke momenten betrokken en raakte zelf met een vrije trap de lat. Srna speelde de volledige wedstrijd tegen Turkije en was ook voor de duels met Spanje en Tsjechië een zekerheidje. 

De 34-jarige Srna, speler van de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk, krijgt van de Kroatische voetbalbond de tijd om het verdriet te verwerken. Onduidelijk is nog of de aanvallend ingestelde vleugelverdediger terugkeert bij de selectie voor de laatste twee groepswedstrijden, tegen Tsjechië (vrijdag) en titelverdediger Spanje (21 juni). Naar verluidt probeert hij voor het duel met Tsjechië terug te keren naar Frankrijk.

Eerder tijdens het toernooi in Frankrijk werd bekend dat de vader van Oostenrijker György Garics overleed. De verdediger koos ervoor om wel bij de nationale ploeg te blijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner