08.06.2016 21:57

Heitinga mist het voetbal, maar geniet toch

Aanvoerder John Heitinga heeft tijdens een benefietwedstrijd met de Ajax Legends het vaantje van de Real Madrid Legends in ontvangst genomen. (05-06-2016)
Aanvoerder John Heitinga heeft tijdens een benefietwedstrijd met de Ajax Legends het vaantje van de Real Madrid Legends in ontvangst genomen. (05-06-2016)

Nu John Heitinga ongeveer vier maanden heeft kunnen genieten van zijn 'pensioen' kijkt de oud-verdediger met gemengde gevoelens terug op zijn afscheid. Heitinga keerde afgelopen seizoen terug bij Ajax, maar dat werd geen succesvolle rentree.

Heitinga kwam bijzonder weinig aan de bak en besloot in februari van dit jaar dan ook te stoppen met voetballen. Deze week kwam hij wel in actie, met de Ajax Legends nam hij het op tegen de Real Madrid Legends. Na afloop van dat vriendschappelijke duel sprak hij met Ajax TV over zijn gevoel na het stoppen.

"Als je weer speelt, dan mis je het wel", geeft de 32-jarige Heitinga toe. De in Alphen aan den Rijn geboren voetballer is aan het zoeken naar een vervolgstap in zijn loopbaan. Bij Ajax mag hij ruiken aan het trainerswerk, terwijl hij ook regelmatig op televisie verschijnt als analyticus. 

Toch blijft het zelf voetballen altijd in het hart van Heitinga zitten. "Het is lang geleden dat ik negentig minuten heb gespeeld en het was bloedheet, maar ik hoop nog veel van deze wedstrijd te spelen, met de Ajax Legends, zoals ze ons noemen. Nu ik gestopt ben, is het ook wel echt genieten hoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner