08.06.2016 21:12

Olympique Lyon niet verder met Malbranque

Olympique Lyon heeft besloten om het aflopende contract van Steed Malbranque niet te verlengen. Dit maakte de Franse club woensdag officieel bekend. Malbranque (36) begon zijn carrière in Lyon en lijkt ook af te sluiten in het oosten van Frankrijk.

Al in 1998 debuteerde de aanvallende middenvelder in het shirt van Olympique Lyon, drie jaar later besloot hij zijn geluk te beproeven in Engeland. Hij speelde vijf jaar in het shirt van Fulham en kwam daarnaast uit voor Tottenham Hotspur en Sunderland. In 2011 besloot Malbranque om terug te keren naar de Ligue 1, maar hij koos voor AS Saint-Étienne, in plaats van Olympique Lyon.

Een paar maanden later liet Malbranque zijn contract bij zijn nieuwe werkgever al ontbinden. De geruchten gingen dat de middenvelder dit besloot om te zorgen voor zijn zieke zoon, maar dit werd later ontkracht met het logische bericht dat Malbranque helemaal geen zoon heeft. Na een clubloos jaar probeerde Malbranque wederom een contract af te dwingen bij Olympique Lyon en dit lukte. Uiteindelijk speelde hij 225 duels voor zijn jeugdliefde.

Overigens zijn ook de contracten van Henri Bédimo en Arnold Mvuemba opgezegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner