31.05.2016 14:50

RvdV: "Van der Hoorn is niet beter dan Johnny"

Rafael van der Vaart snapt niet hoe het kan dat Johnny Heitinga niet heeft kunnen slagen bij zijn terugkeer bij Ajax. Door het geringe aantal spelminuten besloot de verdediger zijn carrière halverwege het seizoen te stoppen.

"Kijk nou toch eens hoe ze met Johnny Heitinga zijn omgegaan. Je gaat mij toch niet vertellen dat Mike van der Hoorn een betere speler is dan Johnny? Wanneer je een speler als Heitinga haalt, moet je hem ook een eerlijke kans geven, vind ik", zegt hij in een interview met VARA Gids.

Als voorbeeld noemt de 109-voudig international hoe het eraan toe ging bij Tottenham Hotspur. Ledley King genoot een voorkeursbehandeling bij de Londenaren. "Hij mocht, als enige, zelf bepalen wanneer hij trainde", legt Van der Vaart uit. "King zou spelen, zei de trainer. Maar ik keek eens om me heen en zag King helemaal niet zitten. Hij was er gewoon niet. Ledley komt zo, zei Redknapp. Hij zit nu alleen nog even in de rechtbank. Dat vond ik zo mooi. Je moet dingen niet belangrijker maken dan ze zijn", besluit een lachende Van der Vaart.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner