20.05.2016 19:14

Celtic stelt Liverpool-flop aan als manager

Brendan Rodgers is de nieuwe trainer van Celtic. De regerend kampioen van Schotland maakte de aanstelling van de Noord-Ierse oefenmeester vrijdagmiddag wereldkundig.

Rodgers heeft op Celtic Park een éénjarige verbintenis getekend. Na zijn eerste seizoen in Glasgow zullen beide partijen evalueren of er een vruchtbare basis voor een langdurigere samenwerking is. Daarvoor zal Rodgers in ieder geval de landstitel binnen moeten halen. Ronny Deila was de afgelopen twee seizoenen trainer bij de club en werd twee keer kampioen, maar na de verloren halve bekerfinale tegen aartsrivaal Rangers werd besloten niet verder samen te werken.

Rodgers is bij het grote publiek bekend als trainer van Liverpool. In 2014 kwam hij op Anfield heel dichtbij de landstitel, maar op het laatste moment ging dat mis. Verder eindigde hij met Liverpool nooit bij de bovenste ploegen en in oktober van het afgelopen jaar moest hij zijn trainersstoel aan Merseyside afstaan aan Jürgen Klopp. Sindsdien had hij geen club meer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner