14.05.2016 09:27

Heitinga: "De Boer en Everton perfecte match"

John Heitinga denkt dat Frank de Boer er goed aan doet om bij Everton aan de slag te gaan. De trainer gaf onlangs aan na dit seizoen te stoppen bij Ajax en de club uit de Premier League is op zoek naar een nieuwe trainer. Roberto Martínez werd onlangs ontslagen.

Van 2009 tot en met 2014 speelde Heitinga bij de Engelse club, waar hij meer dan honderd competitiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. In zijn periode bij The Toffees werd Heitinga zelfs verkozen tot Speler van het Jaar door de fans. "Dus ik hoop dat mijn mening ertoe doet. Als Frank het nodig vindt, kan ik hem in elk geval bijpraten over de club, het schitterende Goodison Park en de spelers", stelt Heitinga op zijn persoonlijke website.

De oud-verdediger, die dit seizoen stopte nadat een terugkeer bij Ajax op niets uitdraaide, wordt overspoeld met vragen over De Boer. "Steeds geef ik hetzelfde antwoord: De Boer en Everton zijn volgens mij een perfecte match." De 45-jarige oefenmeester stond 5,5 jaar aan het roer bij Ajax en pakte vier landstitels met de Amsterdammers. Dit seizoen verspeelde hij met zijn club de landstitel door op de laatste speeldag punten te verspelen tegen degradatiekandidaat De Graafschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner