08.05.2016 12:15

FC Eindhoven blij met Moniz: "Ambitieus"

FC Eindhoven is in de vorm van technisch directeur Harm van Veldhoven zeer tevreden met het aanstellen van trainer Ricardo Moniz. Hij volgt Mitchell van der Gaag aan het einde van het huidige seizoen op bij de Jupiler League-club.

"Ik had Moniz al een aantal keer gesproken. Daar heb ik een goed gevoel bij gekregen. Hij heeft een uitgesproken, interessante voetbalvisie die past bij FC Eindhoven. Wij zijn ambitieus, net als hij", vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven in gesprek met Voetbal International.

Van Veldhoven voelde het vertrek van Van der Gaag, dat toch plotseling kwam, aankomen. "We waren al wel een beetje voorbereid, we kenden de twijfels van Mitchell. Maar het is allemaal in een stroomversnelling geraakt. In topvoetbal gebeurt er veel en je kunt niet alles in de hand houden. Wij wilden het trainersnieuws graag over de play-offs heen tillen, maar dat lukte niet. De feiten liggen er, dan moet je er mee dealen."

Van der Gaag besloot zijn doorlopende contract in te leveren bij FC Eindhoven, omdat de trainer en club een verschil van inzicht hadden over de toekomst. FC Eindhoven speelt de komende weken nog in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Die club staat volgende week tegenover NAC Breda in de tweede ronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner