03.05.2016 11:16

Kuipers fluit halve finale Europa League

Björn Kuipers fluit donderdagavond de halve finale van de Europa League tussen Sevilla en Shakhtar Donetsk. Het heenduel in Oekraïne eindigde vorige week in een 2-2 gelijkspel.

Vitola had Sevilla al vroeg op voorsprong gezet in Oekraïne, maar Shakthar Donetsk ging rusten met een 2-1 voorsprong. Marlos en Taras Stepanenko waren verantwoordelijk voor de treffers. Shakhtar Donetsk leek met een 2-1 overwinning af te reizen naar Spanje, maar in de slotfase kreeg Sevilla een strafschop. Kevin Gameiro profiteerde optimaal van dit buitenkansje, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Kuipers, die in Sevilla wordt geassisteerd door grensrechters Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, vierde official Mario Diks en lijnrechters Pol van Boekel en Richard Liesveld, floot niet eerder een duel van Sevilla. Wel had hij twee keer eerder de leiding over een wedstrijd van Shakhtar Donetsk. In 2009 won Shakhtar Donetsk met 2-0 van CSKA Moskou, terwijl Kuipers eerder dit seizoen Shakhtar Donetsk met 1-0 zag winnen van Rapid Wien.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner