27.04.2016 10:02

Vakbond praat namens Leerdam met Vitesse

NEC-middenvelder Marcel Ritzmaier (l.) loopt richting de bal en wordt onderdruk gezet door de aanstormende Kelvin Leerdam (r.) van Vitesse. (29-11-2015)
NEC-middenvelder Marcel Ritzmaier (l.) loopt richting de bal en wordt onderdruk gezet door de aanstormende Kelvin Leerdam (r.) van Vitesse. (29-11-2015)

Kelvin Leerdam en Vitesse leven al geruime tijd in onvrede. De verdediger annex middenvelder van de Arnhemmers werd eerder dit seizoen uit de selectie gezet, maar aan de ruzie lijkt nu een einde te komen.

Leerdam schakelde de spelersvakbond ProProf in en deze organisatie gaat binnen twee weken het gesprek aan met de clubleiding van Vitesse. "De partijen hebben contact met elkaar gezocht", vertelt vakbondsdirecteur Ko Andriessen in gesprek met Voetbal International. Ondanks de ruzie speelde de veelzijdige speler dit seizoen toch vijftien Eredivisie-duels, dit deed hij voor het grootste deel in 2015.

Na een kritisch interview werd Leerdam uit de selectie gezet en moest hij meetrainen met de jeugd van de Arnhemse club. "De intentie is met elkaar om de tafel te gaan. Het is nu een kwestie van agenda’s trekken. Dat moet met twee weken wel lukken. De items die aan bod komen? De door de club opgelegde boete en de huidige situatie", vervolgt Andriessen.

Overigens kan Vitesse Leerdam goed gebruiken. Kevin Diks, Maikel van der Werff én Sheran Yeini, directe concurrenten van Leerdam, zijn aankomende zondag in het thuisduel met FC Utrecht geschorst. Door de disciplinaire schorsing en het winterse vertrek van Rochdi Achenteh heeft trainer Rob Maas weinig mogelijkheden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner