25.04.2016 19:40

"Ik durf Vilhena te vergelijken met Davids"

Feyenoord-speler Tonny Vilhena (l.) gaat het kopduel aan met FC Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar. (24-04-2016)
Feyenoord-speler Tonny Vilhena (l.) gaat het kopduel aan met FC Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar. (24-04-2016)

Tonny Vilhena lijkt Feyenoord aan het einde van het seizoen transfervrij te gaan verlaten. Een gemis voor de Rotterdammers, want hij is veelal de uitblinker, zo ziet ook oud-trainer Mario Been.

"Die jongen heeft gif in zijn manier van voetballen. Ik durf hem wel te vergelijken met Edgar Davids, die gaf een team ook altijd iets extra’s. Niet dat Vilhena al zo ver is, maar het zit wel in die jongen. Heerlijke speler", vertelde de oud-oefenmeester van onder andere Feyenoord en NEC aan Voetbal International.

"Je ziet hem ook steeds meer volwassen worden, hij doet zelden gekke dingen meer. Heeft natuurlijk te maken met leeftijd. Tonny loopt toch al jaren mee. Hij onderscheidt zich in dit Feyenoord, dat is heel veelzeggend. Laatst zei ik bij FOX Sports dat ik denk dat hij binnen afzienbare tijd in Oranje staat. Ik begin er steeds meer in te geloven", ging de analist verder.

Renato Tapia werd afgelopen winterstop gehaald als beoogd opvolger, hij kwam voor 2,7 miljoen euro over van FC Twente. "Wat kostte die Tapia? Meer dan tweeënhalf miljoen? Ik had een deel van dat geld aan Vilhena gegeven. Dat is een speler die je zelf hebt opgeleid, die je kan verkopen en die nog beter is ook", besloot Been zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner