14.04.2016 23:05

Villarreal en Shakhtar naar laatste vier

Villarreal en Shakhtar Donetsk hebben donderdagavond de laatste vier bereikt van de Europa League. De Spaanse ploeg won met 4-2 bij Sparta Praag en de club uit Oekraïne was met 4-0 veel te sterk voor Sporting Braga. Beide halvefinalisten hadden ook al de eerste wedstrijd van het tweeluik gewonnen. Bij Sporting Braga was Ricardo Ferreira de grote schlemiel. Hij scoorde liefst twee keer in eigen doel.

Villarreal sloeg in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Sparta Praag meteen hard toe. Bij de rust leidde de Spaanse ploeg, die vorige week op eigen veld met 2-1 had gewonnen, al met 0-3. Cedric Bakambu, Samu Castillejo en Bruno Soriano kwamen tot scoren. Kort na de pauze was Bakambu opnieuw trefzeker. Daarna liet Villarreal de wedstrijd een beetje lopen en mede daardoor kon Sparta Praag via Borek Dockal en Ladislav Krejci nog twee keer doel treffen.

Shakhtar Donetsk leidde tegen Braga al bij de rust met 2-0 dankzij treffers van Darijo Srna (strafschop) en Ferreira (eigen doel). Na de rust verhoogden Viktor Kovalenko en opnieuw de ongelukkige Ferreira de score naar 4-0.