13.04.2016 09:20

Leerdam boos: "Een kinderachtig besluit"

Kelvin Leerdam (m.) houdt samen met Kevin Diks (l.) en Piet Velthuizen (r.) de bank warm tijdens de competitiewedstrijd Vitesse - sc Heerenveen. (13-02-2016)
Kelvin Leerdam (m.) houdt samen met Kevin Diks (l.) en Piet Velthuizen (r.) de bank warm tijdens de competitiewedstrijd Vitesse - sc Heerenveen. (13-02-2016)

Kelvin Leerdam heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat hij opnieuw door Vitesse uit de selectie is gezet. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, vecht op dit moment zijn straf aan bij de spelersvakbond.

"Officieel mag het niet wat nu gebeurt. Vitesse zal het wel ontkennen, maar ze kunnen mij helemaal niet met Vitesse onder 19 laten trainen en een boete geven. Om die boete gaat het mij trouwens helemaal niet. Dit is een kinderachtig besluit", vertelt Leerdam aan Omroep Gelderland.

Leerdam werd vanwege uitspraken in Voetbal International voor de tweede keer dit seizoen uit de selectie gezet. Directeur Joost de Wit ontkent echter dat Leerdam met onder -19 heeft getraind. "Dat is gewoon niet zo. Wij werken onder de eerste selectie met beloften en die wordt vaak nog aangevuld met Vitesse onder 19. Die trainen dan samen en hoe precies de samenstelling is, kan per week verschillen. Daar zit Kelvin nu bij."

Leerdam heeft een ander verhaal dan De Wit. "Na de wedstrijd tegen FC Groningen (20 maart, red.) waren veel spelers weg vanwege de interlandperiode. Er is toen gemengd getraind met het eerste en het tweede, maar mij willen ze blijkbaar niet op dat veld. In die week stond ik met de groep van Nicky Hofs (trainer van Vitesse onder-19, red.) te trainen. En Nicky ken ik natuurlijk heel goed van mijn periode bij Feyenoord, dus dat weet ik best."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner