12.04.2016 10:01

Leerdam vecht straf Vitesse aan

Kelvin Leerdam heeft balbezit tijdens het competitieduel Vitesse - NEC Nijmegen (29-11-2015).
Kelvin Leerdam heeft balbezit tijdens het competitieduel Vitesse - NEC Nijmegen (29-11-2015).

Kelvin Leerdam is naar de spelersvakbond FIFPro gestapt om de straf van Vitesse aan te vechten. De verdediger werd onlangs uit de selectie gezet omdat hij kritisch was geweest op de Arnhemse club.

Leerdam kreeg een maximale boete van tien procent van zijn maandsalaris en moet meetrainen bij Vitesse Onder 19. "Vitesse heeft aangekondigd dat Kelvin opnieuw een maximale boete krijgt", aldus vakbondsdirecteur Ko Andriessen tegenover Voetbal International. "Deze heeft hij in januari ook al gehad. In onze ogen is dit onterecht. We accepteren de boete dan ook niet. Er zijn meerdere redenen. Zo kan dat niet met het oog op de cao. Een dergelijke straf zou in Kelvins contract moeten staan én dat staat het niet. Ten tweede heeft de club het bewuste interview op voorhand gelezen en zelfs aanpassingen doorgevoerd. Hoe kun je dan later alsnog straffen?"

"Ten derde, en dat is zeker niet onbelangrijk: Kelvin heeft niks heftigs gezegd. Wij hebben een brief met deze punten naar Vitesse gestuurd, daar is vorige week een reactie opgekomen. De jurist van Vitesse liet weten dat Kelvin de club in diskrediet heeft gebracht en geheimen naar buiten heeft gebracht. Daar hebben wij weer op gereageerd met de vraag: op welke gronden heeft hij de club dan in diskrediet gebracht? Bovendien traint hij met de Onder-19 mee, dat mag volgens de cao helemaal niet! In zijn contract staat dat hij zich beschikbaar moet houden voor wedstrijden en trainingen van het eerste en tweede elftal."

Leerdam heeft in Arnhem nog een contract tot medio 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner