10.04.2016 21:34

Kane na eerste treffer: "Hebben er niets aan"

Todd Kane kan het niet geloven. De rechtsback is mee naar voren opgestoomd en scoort vlak voor rust de 1-1 tegen FC Utrecht. (10-04-2016)
Todd Kane kan het niet geloven. De rechtsback is mee naar voren opgestoomd en scoort vlak voor rust de 1-1 tegen FC Utrecht. (10-04-2016)

Todd Kane maakte zijn eerste officiële doelpunt voor NEC, maar ging wel met 3-1 onderuit tegen FC Utrecht. "Het is mijn eerste doelpunt, maar wat hebben we er aan?"

"Doordat we die tegendoelpunten zo makkelijk weggaven, ga je alsnog de boot in. Dat is zuur", aldus de Engelsman op de clubsite. Kane produceerde de gelijkmaker, maar in de tweede helft waren de Nijmegenaren geen schim van de ploeg uit de eerste helft.

"We beginnen al niet goed aan de wedstrijd, maar pakken de draad daarna echt goed op. We hadden al eerder op gelijke hoogte kunnen komen, maar uiteindelijk valt-ie zo vlak voor rust. Natuurlijk een bijzonder fijn moment, want je gaat daardoor met een goed gevoel de kleedkamer in, maar als je ziet hoe we er dan weer uit komen, dat kan gewoon niet op dit niveau. We zijn er in de tweede helft amper meer aan te pas gekomen."

Deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is voor de promovendus nog geen zekerheid. NEC staat een punt achter PEC en Vitesse, waardoor het nog moet stijgen op de ranglijst om deel te mogen nemen aan de play-offs. "We hebben nog vier wedstrijden te spelen en als we daarin zes of zeven punten weten te pakken, dan denk ik dat we ‘gewoon’ om de play-offs gaan spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner