09.04.2016 14:10

Ojo over onvolwassen-tijd: "Verdiende goed"

Funso Ojo (r.) hoopt AZ-middenvelder Levi Garcia op snelheid voorbij te komen tijdens Willem II - AZ. (12-03-2016)
Funso Ojo (r.) hoopt AZ-middenvelder Levi Garcia op snelheid voorbij te komen tijdens Willem II - AZ. (12-03-2016)

Rochdi Achenteh, Guus Joppen, Nigel Bertrams, Dries Wuytens, Freek Heerkens en Funso Ojo spelen vanavond met Willem II tegen oud-wergever PSV. Ojo leek lange tijd uitzicht te hebben op een plek in het eerste, maar zover kwam het niet.

Op zijn vijftiende maakte hij namelijk al zijn debuut, weliswaar in een vriendschappelijke wedstrijd, in het eerste elftal van de Eindhovenaren. In die fase van zijn carrière was hij nog niet volwassen genoeg. "Ik leef pas echt in alle facetten als een prof sinds ik bij FC Dordrecht terecht kwam."

Door het faillissement van Beerschot, vertrok hij via Antwerp naar Dordrecht. Het zette Ojo met beide benen op de aarde. "Ik verdiende goed, was jong, liet het breed hangen. Ik had een vierjarig contract, dus wat kon mij gebeuren? Maar toen ik plots geen salaris meer ontving, ging ik de waarde van geld weer inzien."

De Belgische middenvelder is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in Tilburg, maar toch kijkt hij alweer naar de toekomst. "Ik denk dat ik nog een jaartje nodig heb voordat ik een volgende stap kan maken." Dit seizoen kwam Ojo 28 keer uit voor Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner