08.04.2016 09:07

Bakambu bezorgt Villarreal kleine zege

Cédric Bakambu heeft Villarreal donderdagavond aan een kleine zege op Sparta Praag geholpen. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn club in het eerste duel tussen beide ploegen in de kwartfinale van de Europa League (2-1).

Villarreal maakte het zich voor eigen publiek onnodig moeilijk. De formatie verzuimde na de eerste treffer van Bakambu nog minimaal drie keer te scoren voor rust. Jakub Brabec profiteerde in de slotfase van de eerste helft van het gebrek aan Spaanse schotkracht: 1-1. Uiteindelijk bezorgde Bakambu de thuisploeg een kleine zege.

Sjachtar Donetsk begint volgende week voor eigen publiek ook met een goede uitgangspositie aan de return. De ploeg uit Oekraïne won de uitwedstrijd bij het Portugese Braga met 1-2. Jaroslav Rakitski en Facundo Ferreyra waren de doelpuntenmakers voor de bezoekers. Wilson Eduardo, oud-speler van ADO Den Haag, scoorde in de slotfase voor Braga.