03.04.2016 11:47

NEC en Vitesse wijzigen elftallen voor derby

Vitesse-aanvaller Dominic Solanke (l.), controleert de bal terwijl NEC-verdediger Rens van Eijden (r.) de aanvaller op de huid zit in de Gelderse Derby. (29-11-2015)
Vitesse-aanvaller Dominic Solanke (l.), controleert de bal terwijl NEC-verdediger Rens van Eijden (r.) de aanvaller op de huid zit in de Gelderse Derby. (29-11-2015)

Zowel NEC als Vitesse gaat zondagmiddag met een gewijzigd elftal ten strijde in de Gelderse derby. Trainers Ernest Faber en Rob Maas hebben meerdere aanpassingen gedaan voor het beladen duel, waar beide kampen al weken naar uitkijken.

NEC-trainer Ernest Faber heeft voor de uiterst belangrijke Gelderse derby enkele aanpassingen gedaan in zijn team. Daarbij is die in de verdediging het makkelijkst verklaarbaar; de geschorste Rens van Eijden maakt plaats voor Wojciech Golla. De andere twee hebben wellicht nog enkele uitleg nodig van Faber. Zo lijkt hij zijn middenveld wat controlerender te willen maken door Janio Bikel op te stellen in plaats van Joey Sleegers. Daarnaast komt spits Mihai Roman in de basis te staan in plaats van Jay-Roy Grot, die in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag nog wel begon. De bemanning op de rest van het veld blijft hetzelfde. Door deze wisselingen lijkt het erop dat Faber voor een iets verdedigender benadering gaat in het beladen duel met Vitesse, met twee controlerende spelers op het middenveld.

Rob Maas, trainer van de Arnhemse uitploeg, heeft niet stilgezeten in de samenstelling voor het elftal dat voor de tweede maal dit seizoen NEC op de knieën wil krijgen. Niet alles is hetzelfde gebleven sinds de 0-3 overwinning bij FC Groningen twee weken geleden. Zo begint de Japanner Kosuke Ota op de bank. Zijn vervanger in de verdediging is Arnold Kruiswijk. Daarnaast heeft de geblesseerde Isaiah Brown plaats moeten maken voor de Braziliaan Nathan, die eveneens wordt gehuurd van Chelsea. Een laatste aanpassing die Maas heeft gedaan is het inbrengen van Dominic Solanke, ten koste van Denis Oliynyk. Valeri Qazaishvili, de matchwinner in de Gelderse derby eerder dit seizoen, begint op de bank.

De wedstrijd is vanaf 12.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner