01.04.2016 11:38

Van den Brom blij met stralende internationals

AZ-trainer John van den Brom kan met een grote glimlach naar zijn team kijken, wanneer zijn ploeg met 4-2 leidt tegen Feyenoord. (24-01-2016)
AZ-trainer John van den Brom kan met een grote glimlach naar zijn team kijken, wanneer zijn ploeg met 4-2 leidt tegen Feyenoord. (24-01-2016)

Een aantal spelers van AZ is met een flink dosis vertrouwen teruggekeerd van de interlandperiode. Trainer John van den Brom is blij met zijn internationals, maar nog blijer dat iedereen ongeschonden uit de strijd is gekomen.

"Ik was vrijdag zelf bij de wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk (2-3 nederlaag, red.) waarin Vincent Janssen zijn debuut maakte. Dinsdag heeft hij het tegen tegen Engeland (1-2 zege, red.) met een goal en een assist nog iets beter gedaan. Hij is dus met veel vertrouwen teruggekomen, lacht, is vrolijk en dat is mooi", aldus Van den Brom via het televisiekanaal van AZ.

Naast Janssen was ook Levi García was belangrijk voor zijn land. Hij scoorde bij zijn debuut voor Trinidad & Tobago twee keer. "We hebben er twee jongens bij die stralen, maar volgens mij heeft van alle jongens die zijn uitgevlogen alleen Celso Ortíz met Paraguay met 2-2 gelijkgespeeld. De rest heeft gewonnen. Maar het allerbelangrijkste is dat ze fit zijn teruggekeerd en dat is tot nu toe het geval."

AZ speelt zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen PSV, dat in de titelrace is verwikkeld met Ajax. "PSV blijft natuurlijk een titelkandidaat. Ze hebben een hele goede ploeg die goed in elkaar zit, met veel ervaring, individuele kwaliteiten voorin en scorende middenvelders. Ze zijn nog niet weg in de titelstrijd."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner