19.03.2016 09:59

Falkenburg: "Ik geloof heilig in lijfsbehoud"

Erik Falkenburg (r.) stopt gewoon met voetballen omdat hij een vrije trap verwacht. Nathaniël Will weet van niets en voetbalt door. (13-02-2016)
Erik Falkenburg (r.) stopt gewoon met voetballen omdat hij een vrije trap verwacht. Nathaniël Will weet van niets en voetbalt door. (13-02-2016)

Willem II staat er allesbehalve goed voor in de Eredivisie, maar op doelsaldo staat de ploeg nog wel buiten de degradatiezone. Erik Falkenburg, middenvelder van de Tilburgers, wil dan ook niet aan degradatievoetbal denken.

"Dat vertik ik!", is Falkenburg in gesprek met het Brabants Dagblad stellig. "Ik geloof heilig in lijfsbehoud. We hebben een mindere periode achter de rug, die moeten we de rug toe keren. We moeten elkaar er op een positieve manier doorheen slepen", vindt de oud-speler van onder andere AZ, NEC, Go Ahead Eagles en NAC Breda. Met de twee laatstgenoemde ploegen speelde Falkenburg al eens degradatievoetbal.

Met Go Ahead Eagles liep hij in het seizoen 2013/2014 uiteindelijk weg van de degradatiezone, maar met NAC Breda ging het wel mis via de play-offs. Dit overkwam Falkenburg ook al aan het begin van zijn carrière, toen hij nog voor Sparta speelde. De middenvelder denkt dat de huidige situatie met Willem II echter anders is.

"Het is niet zo dat we met de rug tegen de muur staan. Elke wedstrijd biedt mogelijkheden voor ons. We zijn dit seizoen zelden kansloos geweest. We hebben een brede selectie die behoorlijk volwassen is. Die moet hier mee om kunnen gaan. Ik geloof in de spirit en wilskracht van deze groep."

Willem II heeft nog zeven wedstrijden te spelen in de Eredivisie en staat op gelijke hoogte met nummer zestien Excelsior. Het doelsaldo van de Brabanders is echter beter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner