11.03.2016 13:43

Boymans: "Doelpunten maken is het mooiste"

Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)
Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)

Ruud Boymans heeft het plezier weer helemaal teruggevonden in het voetbal. De aanvaller van FC Utrecht stond maandenlang aan de kant met een zware enkelblessure. Sinds zijn rentree scoort hij er rustig op los.

Scoren doet hij het allerliefste. "Ik leef voor doelpunten. Doelpunten maken is het allermooiste in mijn leven, zeg maar; de drang naar doelpunten, naar bevestiging, naar beslissend zijn", geeft Boymans aan in gesprek met De Volkskrant. Ook op trainingen kijkt hij altijd uit naar afwerken.

"Positiespel op de training, passen en trappen, dat is niet mijn ding, om eerlijk te zijn. En dat weet de trainer. Maar als we dan gaan afwerken of een partijspel doen, kom ik in mijn element, dan heb ik echt plezier." En plezier beleeft hij, want in negen duels scoorde Boymans al zeven keer in de Eredivisie sinds zijn rentree.

Boymans moest lang wachten tot hij weer mocht voetballen na zijn blessure. Een afgescheurde enkelband hield hem een jaar lang van het voetbalveld. "Ik weet nog mijn eerste buitentraining na het herstel, dat ik op goal mocht schieten. Dat gevoel: de bal raken, op de goal af, het net raken, dat is kicken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner