10.03.2016 20:53

Dortmund zet giga-stap richting kwartfinale

Borussia Dortmund heeft een gigantische stap gezet in de richting van de kwartfinale van de Europa League. De Duitsers waren donderdagavond oppermachtig tegen Tottenham Hotspur, dat dankbaar mocht zijn dat het bij treffers bleef van Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus (twee keer, 3-0).

Tottenham, dat begon zonder onder meer topscorer Harry Kane, had met een veredeld elftal niets te vertellen tegen een uitstekend Dortmund. De thuisploeg leek al snel op voorsprong te komen via Pierre-Emerick Aubameyang, maar de treffer van de topschutter uit Gabon, die binnenliep nadat Hugo Lloris een pegel van Henrik Mkhitaryan niet goed verwerkte, werd afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later vond een treffer van Die Borussen wel doorgang, toen Marcel Schmelzer de bal vanaf links fraai op het hoofd van Aubameyang krulde, waarna de spits met zijn hoofd wist te verlengen in de verre hoek (1-0). Diezelfde Aubemyang kon in de tweede helft de 2-0 scoren, maar wipte de bal oog in oog met Lloris naast. Gonzalo Castro probeerde dat nog te voorkomen, maar tikte de inzet van Aubameyang vanuit lastige positie op de paal.

Niet veel later lag de tweede treffer van Dortmund alsnog in het net, toen Marco Reus een door Neven Subotić verlengde hoekschop bij de tweede paal in het dak van het doel pegelde. De Duitse international mocht na zeventig minuten ook de 3-0 binnen schieten nadat Gonzalo Castro hem met een prachtig pass wist te bereiken.

Pas toen de wedstrijd was gelopen, probeerde Tottenham-trainer Mauricio Pochettino nog wat te redden. Zo bracht hij Èrik Lamela, Mousa Dembélé en Harry Kane in de ploeg, maar dit hielp Tottenham Hotspur niet meer. Uiteindelijk bleef het bij 3-0, waardoor Borussia al met een half been in de kwartfinale staat.

Deze achterstand zullen The Spurs moeten zien goed te maken in de return, die volgende week donderdag (17 maart) gespeeld wordt op White Hart Lane.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner