05.03.2016 11:59

Maas praat met Qazaishvili over spitspositie

Valeri Qazaishvili (r.) ontsnapt aan de aandacht van de Willem II-defensie tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)
Valeri Qazaishvili (r.) ontsnapt aan de aandacht van de Willem II-defensie tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)

Bij gebrek aan een pure spits wordt Valeri Qazaishvili bij Vitesse steeds vaker als aanvalsleider opgesteld. De Georgiër is van nature een aanvallende middenvelder en had een gesprek met trainer Rob Maas nodig voor extra ondersteuning.

Bij Vitesse ligt Dominic Solanke al enkele weken in de lappenmand met een achillespeesblessure, terwijl ook Isaiah Brown niet fit was in de afgelopen weken. Daarnaast lieten de Arnhemmers in de winterstop Abiola Dauda vertrekken, waardoor de spoeling dun is voorin. Qazaishvili werd de laatste weken als valse spits opgesteld, maar op die positie stelde hij teleur tegen Willem II. 

"Ik heb met Vako over zijn positie gesproken", geeft Vitesse-trainer Maas toe in gesprek met Omroep Gelderland. "Ook om uit te leggen dat hij een valse spits is. Dat hij er niet moet staan, maar moet komen." Tegen Willem II werd Qazaishvili afgelost door Brown, die steeds fitter wordt. In de toekomst komt de Georgiër dus mogelijk weer op het middenveld te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner