24.02.2016 21:05

Update: Blatter en Platini naar sporttribunaal

Sepp Blatter en Michel Platini hoopten in hoger beroep te worden vrijgesproken van hun schorsingen, maar de beroepscommissie van de wereldvoetbalbond heeft de bezwaren afgewezen. Er is wel goed nieuws voor het tweetal: de schorsingen zijn van acht jaar gereduceerd naar zes jaar.

Blatter en Platini werden in december van het vorige jaar voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. De Zwitser betaalde de Fransman in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro. Volgens Blatter was dat vanwege werkzaamheden die Platini voor hem had verricht. De ethische commissie vond echter 'geen wettige grond' voor de betaling.

De geschorste topmannen zijn in het hoger beroep weer schuldig bevonden. Omdat Blatter en Platini veel hebben betekend voor de voetballerij, heeft de beroepscommissie de straf met twee jaar teruggebracht.

24 februari 2016, 21:05:43 - Update: Blatter en Platini naar sporttribunaal

Net als Sepp Blatter gaan ook Michel Platini zijn schorsing aanvechten bij sporttribunaal CAS. De beroepscommissie van de FIFA reduceerde woensdag de schorsing van acht naar zes jaar, maar daar gaan de gevallen voetbalbazen niet mee akkoord.

"Ik vecht tot het einde door om te laten zien dat ik onschuldig ben", laat Platini in een verklaring weten. Blatter betaalde Platini in 2011 1,8 miljoen euro. Er was volgens de ethische commissie van de FIFA echter geen wettige grond voor de betaling.

Platini vindt de beslissing van de beroepscommissie om hem niet vrij te spreken 'beledigend en beschamend'. Hij zegt dat het een politieke beslissing is, bedoeld om hem te elimineren voor de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner