19.02.2016 21:55

Fraaie goals bezorgen PEC de winst bij ADO

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van Ron Jans speelde niet groots, maar bleek wel enorm effectief. Het werd 0-2 in Zuid-Holland. De doelpunten van Rick Dekker en Lars Veldwijk waren van grote schoonheid.

ADO Den Haag moest het in de wedstrijd tegen PEC Zwolle stellen zonder Ruben Schaken. De ervaren buitenspeler was ziek en werd vervangen door Ludcinio Marengo. Bij de bezoekers uit Zwolle ontbraken er veel spelers in verband met blessures. De basiself werd echter niet gewijzigd ten opzichte van de 3-1 thuisoverwinning tegen Feyenoord. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Édouard Duplan. De Fransman in Haagse dienst schoot ruim naast en profiteerde zo niet van een foute inspeelpass van PEC-doelman Mickey van der Hart.

Het team van coach Henk Fraser was licht in het voordeel, maar wist weinig mogelijkheden te creëren. PEC Zwolle spande zich niet in en wachtte rustig op een kansje. In de 44e minuut werd dat geduld beloond. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Lars Veldwijk voor de voeten van Rick Dekker gelegd. De jonge middenvelder dacht niet na en volleerde de bal via onderkant lat in de kruising: 0-1. Zo pakten de bezoekers, ietwat tegen de verhouding in, de voorsprong.

Net als in de eerste helft was de eerste kans na rust voor Duplan. Op aangeven van Marengo schoot de rechtsbuiten van ADO hoog en wild over het doel van Van der Hart. De agressie en de wil om gelijk te maken bij de Hagenaars ontbrak echter aan het begin van het tweede bedrijf. PEC bleef zodoende eenvoudig op de been. Coach Fraser wist dat er wat moest gebeuren en bracht nieuweling Kyle Ebecilio in plaats van verdediger Vito Wormgoor. ADO ging opportunistischer spelen en zocht meer de lange Mike Havenaar. Ook de achttienjarige Dennis van der Heijden, maker van twee doelpunten tegen Excelsior, mocht invallen.

Bij het ingaan van het Haags kwartiertje zorgde het talent direct voor gevaar. Van der Heijden kopte vlak voor het doel de bal op de lat en uit de rebound leek hij alles goed te doen, maar Van der Hart plukte de bal uit de hoek. ADO ging opportunistischer spelen, maar in blessuretijd scoorde Lars Veldwijk met een prachtige volley op aangeven van Bart Schenkeveld de 0-2. Door de overwinning stijgt de voorsprong van PEC op ADO naar vijf punten. Het bereiken van de play-offs wordt voor de Hagenaars een stuk lastiger na de thuisnederlaag.

Door: Koen Larmit