18.02.2016 22:57

Valencia verpulvert Rapid Wien, Schalke gelijk

Valencia heeft in de knock-outfase van de Europa League niets heel gelaten van Rapid Wien. De Spanjaarden wonnen met 6-0 van de Oostenrijkers.

Het elftal van de jarige trainer Gary Neville kwam voor rust al vijf keer tot scoren. Nog nooit lukte het sinds de invoering van de Europa League in 2009 om voor de theepauze vijf doelpunten te maken. Santi Mina opende na vier minuten de score, waarna Parejo voor de verdubbeling zorgde na tien minuten te hebben gespeeld.

Het was wederom Mina die de 3-0 voor zijn rekening nam, waarna Alvaro Negredo met de 4-0 ook een duit in het zakje deed. Tien minuten voor rust stond de 5-0 al op het scorebord. André Gomes deelde mee in de feestvreugde door ook een treffer mee te pikken. Rodrigo bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 6-0.

Schalke 04 slaagde er niet in om op bezoek bij Shakhtar Donetsk een doelpunt te pakken. Beide teams verlieten na negentig minuten met de brilstand het strijdtoneel. Aan de kant van de Duitsers moest Klaas-Jan Huntelaar genoegen nemen met een plek op de bank.

Overige uitslagen
Galatasaray – Lazio 1-1
Olympique Marseille – Athletic Bilbao 0-1
FC Sion – Sporting Braga 1-2
Sparta Praag – Krasnodar 1-0
Sporting CP – Bayer Leverkusen 0-1
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner