17.02.2016 15:47

De Jong vertrok door probleem met Mihajlović

Frustratie bij Nigel de Jong tijdens het competitieduel Fiorentina - AC Milan. (23-08-2015)
Frustratie bij Nigel de Jong tijdens het competitieduel Fiorentina - AC Milan. (23-08-2015)

Nigel de Jong liet onlangs zijn contract ontbinden bij AC Milan omdat hij een probleem had met trainer Siniša Mihajlović. De middenvelder gaat nu aan de slag bij Los Angeles Galaxy uit de Major League Soccer.

"De laatste maanden bij AC Milan waren moeilijk, omdat ik mijn gehele carrière basisspeler ben geweest en nu voor het eerst een lange tijd nauwelijks speeltijd kreeg", zei De Jong tijdens zijn presentatie bij Los Angeles Galaxy. "Het was iets tussen mij en de trainer, daar kon ik verder niets aan doen. Nu ben ik erg blij dat ik hier ben en een kans krijg in een land wat mij erg bevalt."

De Jong is van jongs af aan al fan van de Amerikaanse sportcultuur. "Dat heeft veel geholpen. Sinds ik jong ben kijk ik diverse sporten uit de Verenigde Staten en ik hou van de manier waarop sport hier beleefd wordt. Ik ben hier een paar keer geweest voor vakantie en revalidatie en heb altijd gezegd dat ik graag in de Verenigde Staten zou willen spelen als die kans zou komen."

"De Verenigde Staten bieden me zo veel meer dan alleen het voetbal. De manier van leven spreekt me erg aan. Het is erg mooi dat ik hier kan spelen terwijl ik nog niet in de nadagen van mijn loopbaan zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner