13.02.2016 17:55

Real Madrid veel te sterk voor Athletic Bilbao

Real Madrid mag zich weer even nummer twee van Spanje noemen. De club won zaterdag vrij eenvoudig voor eigen publiek van Athletic Bilbao (4-2). Cristiano Ronaldo, James Rodriguez en Toni Kroos scoorden al in de eerste helft.

Javier Eraso bracht de bezoekers op gelijke hoogte, na een blunder van Raphaël Varane. De Franse verdediger had niet bepaald zijn dag. Hij werd in de 83e minuut met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Ronaldo tekende in de slotfase voor zijn tweede treffer van de wedstrijd. Gorka Elustondo bepaalde namens de bezoekers in blessuretijd de eindstand.

Real Madrid is koploper FC Barcelona tot op een punt genaderd. De kampioen heeft echter nog twee duels minder gespeeld. Barcelona ontvangt zondag Celta de Vigo. Atlético Madrid kan zondag stadgenoot Real ook weer passeren. De tegenstander van PSV in de Champions League gaat dan op bezoek bij Getafe.